onsdag 31 oktober 2012

Från och med idag är det på riktigt!


I oktober 2013 står T.C. och väntar på mig i Wichita, Kansas. Dessförinnan ska jag ha cyklat ända från Astoria i Oregon, ca 400 mil, på egen hand. Jag kan omöjligt greppa hur långt det egentligen är, och det är nog bra det...
Måste såklart ha en cykel. Efter 30 års cyklande på ett rostigt tröskverk från 40-talet - som dessutom stals för några år sedan - behövs något alldeles särdeles speciellt. Efter några dagars surfande fastnar jag för cyklar av märket Specialized. Vissa av dem tillverkas med stötdämpande inläggningar i sadelstolpen och i både fram- och bakgaffeln för bättre komfort vid tävlingar som t ex Paris-Roubaix, som delvis körs på gatsten. Låter bra. Hittar så en Roubaix på annons...30 mil bort... Känner att den står och väntar på just mig - jag har semester, solen skiner och jag vill börja cykla.

Det har nu hunnit bli nära 40 mil på cykeln. En mil känns som en normal liten runda, två mil som en normal redig runda och allt däröver känns som långturer. Har så här långt cyklat fyra längre rundor: 55, 47, 43 och 34 km. Inga känningar i vare sig knä eller nacke! Underbart!

Ändå har jag inte riktigt fått till det än. Det inte är så lätt att sitta bekvämt på en racer och smärtfritt är det definitivt inte! Jag har svårt för att sitta stilla i mer än några hundra meter. Magmusklerna orkar inte hålla upp mig särskilt länge - så jag hänger för mycket på styret, vilket är tröttsamt för armar och axlar. I utförsbackar känns det som att stå på löparskidor i slalombacke. För att inte tala om bilarna. Och bussarna... Fatta att jag kan vingla till!

Meeen - jag gillar att cykla! Ett häftigt tramp och cykeln svarar direkt och liksom skuttar fram i pur förtjusning och jag med den! Min nya cykel är otroligt läcker!! Mattsvart, kolfiber, 8 kg. 


Specialized Roubaix Comp 2010

It is for real now, and I do take it seriously. I cannot really grasp how far 5000 miles is, but that might actually be a good thing. TransAmerican Trail - I´m soon gonna hit ya!

2 kommentarer:

  1. Kul "Cat", håller tummarna att det går vägen för dig. Välkommen till Cykelbloggar! =)

    Mvh
    Fritz

    SvaraRadera